Er alle grenser i matrikkelkartet like nøyaktige?
Hvor nøyaktig en grense er registrert i matrikkelen, varierer mye og er blant annet avhengig av hvordan og når informasjonen om grensen har oppstått.
Eldre grenser utenfor byer og tettsteder (før ca. 1980) kan ha svært varierende nøyaktighet, og kan ha en unøyaktighet på flere meter. Slike grenser er som hovedregel ikke innmålt og koordinatfestet. I marka er slike grenser gjerne merket med kors i fjell, røys, kamstål mv. Eldre grenser i byer og tettsteder (etter ca. 1965) er som hovedregel innmålt og koordinatfestet med god nøyaktighet.
Nyere grenser (etter ca. 1980) er som hovedregel innmålt og koordinatfestet med god nøyaktighet enten i kartforretning, oppmålingsforretning eller jordskiftesak. Slike grenser er som hovedregel merket med grensemerker i aluminium.
Noen grenser har man ikke opplysninger om, og da er det i matrikkelen registrert det man kaller hjelpelinjer (stiplede linjer). Dette er ikke reelle grenser. Dette gjelder for eksempel mot enkelte veier og vassdrag. Noen eiendommer er også registrert som sirkeleiendommer med fiktive grenser.
Fargekodene i matrikkelen forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. Dersom eiendommen er markert med stiplet hjelpelinje, finnes det ikke registrerte grenser i kartet. Det presiseres at fargekodene gjelder i matrikkelen – andre kartløsninger kan ha andre fargekoder.